Misosuppe

.

1 2 3 4 5 Gennemsnit 3.32 (77 Stemmer)

Kort om misosuppe

Misosuppe er en af de nemmeste japanske opskrifter, og den har en meget karakteristisk japansk smag. Misosuppe spises meget ofte i Japan - både til morgen, middag og aften. Suppen er som regel baseret på vand, misopasta og fiskepulver (dashi) samt forskellige grønsager. Tilsæt f.eks. wakame-tang, tofu, løg, kartofler, eller dine egne ynglingsgrønsager til misosuppen.

Ingredienser du skal bruge

(Tid: 20 minutter. Portioner: 4)

Misopasta 40 gram (cirka 1½ spsk.)
Vand 8 dl.
Fiskepulver (dashi) 5 gram
Løg 2 stk.
Kartofler 3 stk.

Sådan tilberedes opskriften

1. Skræl løgene og kartoflerne og skær dem i små stykker som vist på billedet for oven.


2. Hæld vandet op i en gryde og tilsæt kartofler, løg og dashi. Varm vandet op ved middel varme, indtil det koger. Lad vandet koge i 10 minutter. Hvis der bruges andre grønsager end kartofler og løg, tilpas da kogetiden. Hvis der f.eks. kun bruges løg, behøver man kun at koge vandet i 5 minutter.


3. Tilsæt misopastaen i små stykker ad gangen, så misopastaen absorberes i vandet. Lad derefter vandet koge i 1 minut, mens der røres lidt rundt. Server suppen straks som tilbehør til en hovedret, f.eks. tempura.