Takoyaki - blæksprutte og porrer i indbagt dej

.

1 2 3 4 5 Gennemsnit 3.64 (11 Stemmer)
Takoyaki - blæksprutte og porrer i indbagt dej 3.6 out of 5 based on 11 votes.

Kort om takoyaki

Takoyaki er en japansk snack, som indeholder blæksprutte, porrer og dej. Den ligner meget danske æbleskiver, men smager helt anderledes. Drys gerne lidt katsuobushi, mayonnaise og bulldogsauce på takoyakien for at gøre retten ekstra lækker. Til denne opskrift skal du bruge en æbleskivepande.

Ingredienser du skal bruge

(Tid: 60 minutter. Portioner: 4 - cirka 25 stk.)

Blæksprutte 50 gram
Porrer stykke på 10 centimeter
Fiskepulver (dashi) 5 gram
Hvedemel 200 gram
Bagepulver 1 tsk
Vand 6 dl.
Æg 1 stk.
Salt 1 tsk.
Rapsolie lidt til at stege i

Sådan tilberedes opskriften

1. Skær porren i småstykker.


2. Pisk alle ingredienser undtagen blæksprutten og olien i en skål.


3. Sæt en æbleskivepande på komfuret og skru op på fuld varme. Fordel lidt raspolie i hvert hul, så dejen ikke kommer til at hænge fast. Når panden er varm, skrues ned på halv varme. Hæld dej i hvert hul og fordel blæksprutten, så der kommer lidt i alle huller. Vend takoyakien af og til.


4. Efter cirka 15 minutter bør takoyakien være færdigstegt, og se ud som på billedet. Steg resten af dejen på samme måde. Server takoyaki som en eftermiddagssnak og drys eventuelt med mayonnaise, katsuobushi og bulldogsauce.