Om Japanskmad

Japanskmad blev bygget i 2009 for at vise japanske opskrifter på Internettet. Vi ønskede at give folk mulighed for at lave japansk mad derhjemme, uden at det skulle at være besværligt og skulle betale for opskrifterne. Vi ønskede også at vise mangfoldigheden inden for det japanske køkken, som indeholder mange forskelligartede retter. Det er gratis at læse opskrifterne og printe dem ud til senere benyttelse. Du er også velkommen til at bruge vores billeder eller opskrifter, hvis du linker tilbage til vores hjemmeside.

Madopskrifterne på Japanskmad er forsøgt lavet, så de smager på samme måde som i Japan

Madopskrifterne på Japanskmad er forsøgt udarbejdet, så de smager på samme måde som i Japan. Retterne er derfor ikke tilpasset danske smagsløg ligesom andre "japanske" opskrifter, som man eventuelt skulle se på andre hjemmesider. Vi synes også det er vigtigt, at der er billeder på alle opskrifter. Ægtheden af opskrifterne er garanteret ved at Megumi laver opskrifterne, og Megumi har boet det meste af hendes liv i Japan. Retterne er dog tilpasset det danske udbud af japanske varer. De fleste japanske specialvarer KAN SAGTENS købes i de såkaldte japanske/asiatiske butikker rundt omkring (eller store supermarkeder), hvor ingredienser såsom sød sake (mirin) og misopasta kan købes. Derfor vil opskrifterne i altovervejende grad smage som i Japan.

Der bliver ofte sat lighedstegn mellem japansk mad og sushi. Det er også forståeligt, eftersom sushi vel nok er den mest berømte japanske ret uden for japan. Japanerne spiser meget fisk, men de spiser også andet. Forskellige slags kød, grønsager, svampe, suppe og saucer indgår også som en vigtig del af japanernes hverdag. Vi har netop lavet Japanskmad for at give dig mulighed for at lave disse retter på samme måde, som en normal japansk familie ville tilberede retterne i Japan.

Madopskrifterne på Japanskmad er lavet af Megumi - en japaner bosiddende i Danmark

Madopskrifterne på Japanskmad er lavet af Megumi, som nu er bosiddende i Danmark. Megumi tilbereder maden i vores hjem  4-5 gange om ugen, og hun har stor erfaring fra det japanske køkken som "hjemmekok". Megumi er opvokset i området nær Fujiyama, Japans højeste bjerg, som ligger tæt på hovedstaden Tokyo. Siden hun var barn har Megumi lavet mad, og selvom hun er flyttet til Danmark nu, sørger hun stadig for at opdatere Japanskmad med nye opskrifter cirka én gang om måneden. 

Retterne på Japanskmad er ikke nødvendigvis 100% traditionelle japanske opskrifter, da opskrifter udvikler sig med tiden. Derfor findes der også japanske opskrifter, som er inspireret fra lande uden for Japan i det japanske køkken. Visse opskrifter på Japanskmad vil falde i denne kategori, men de fleste opskrifter vil have sin grobund i den japanske madkultur.

Vi håber, at du har lyst til at prøve nogle af opskrifterne. Hvis du prøver dem, så er du meget velkommen til at kommentere opskrifterne, så andre kan få glæde af dine erfaringer.

 

Med venlig hilsen

Megumi og Morten