Tunsteak

.

1 2 3 4 5 Gennemsnit 3.80 (5 Stemmer)

Kort om tunsteak

Vores opskrift på tunsteak er dejlig og simpel. Tunsteak serveres med en simpel japansk sauce og tunen skal være rå i midten, så den bliver lækker. Spis vores tunsteak sammen med en skål japanske ris, misosuppe og tangsalat og skab dit eget klassiske japanske måltid. God fornøjelse og fortæl os gerne hvad du synes om opskriften, hvis du prøver den!

Ingredienser du skal bruge

(Tid: 20 minutter. Portioner: 4)

Tunsteak 4 stk. (omkring 130 gram pr. stk.)
Smør 4 spsk.
Sake 4 spsk.
Sukker 4 tsk.
Soja 4 spsk.
Hvidløg 2 fed
Frisk ingefær cirka en "tommelfinger"
Forårsløg 2 stk.
Salt til at krydre med

Sådan tilberedes opskriften

1. Put lidt salt på hver tunsteak og hak springløgene i små stykker.


2. Bland soja, sake og sukker i en skål. Pil og pres hvidløgsfedene og ingefæret og tilsæt det til blandingen og rør rundt.


3. Varm en pande op til medium temperatur og smelt smørret derpå. Steg så tunsteaks'ne på panden og giv dem 2 minutter på hver side. Cirka 20 sekunder før tunsteaks'ne er færdige, hældes saucen fra trin 2 på panden og steger med.


4. Når kødet er færdigt anrettes det på en tallerken. Lad sauce blive på panden i cirka 30 sekunder ekstra, hvorefter den hældes over kødet. Pynt så med springløg og server straks. Husk japanske ris, misosuppe og tangsalat som tilbehør!